Immotheker Finotheker zocht (en vond!) betere oplossingen voor Saskia en Dirk

07 oktober 2019

Echte Italië Lovers zijn het, Saskia en Dirk. De reden daarvoor hoef je niet ver te zoeken: ze houden allebei van lekker eten, koken, wijn, reizen, ... Toen ze 30 jaar samen waren, zijn ze getrouwd en kochten ze een woning in de buurt van Tienen. Toen gingen ze ook de hypotheeklening aan. Zes jaar later, in 2018, vonden ze dat ‘het tijd was’. 

Saskia: Tijd om te kijken of een herfinanciering van onze hypotheeklening niet interessant zou kunnen zijn, door de vele wijzigingen in de markt en de rentes. Daar hadden we tot dan niet echt bij stilgestaan. Maar er wordt wel veel over gepraat.” 

Waar zouden ze de beste informatie en voorwaarden krijgen? 

Om zelf te gaan onderhandelen bij verschillende banken misten we eerlijk gezegd de kennis. Die kennis vonden we wel bij Immotheker Finotheker. Van bij het eerste gesprek zijn we goed geholpen. De adviseur luisterde effectief naar onze wensen en noden. En daarna nam hij de lead door verschillende opties voor te leggen, ons te adviseren wat volgens hem de beste keuze zou zijn én ons door het hele proces te begeleiden.”

immo

Besparen én herinvesteren 

Alles begint bij wat je zelf wilt, benadrukt Saskia. Ook bij een herfinanciering gesprek.

Jij maakt uit waar je belang aan hecht. Wat zijn jouw behoeftes? Wil je minder afbetalen per maand? Of wil je doorgaan met hetzelfde afbetalingsbedrag en de ‘winst’ investeren in je woning - of iets anders? Veel hangt ook af van je leeftijd, of je al dan niet kinderen hebt, je verdere plannen, …

Minder uitgeven aan de lening: dat kon. Het gesprek ging zelfs verder: besparen, oké, maar wat met de winst? Zou een ‘groene’ investering in hun woning een goede keuze zijn? vroegen zij zich af. Ook daarvoor bleek Immotheker Finotheker een prima klankbord. Een aanpak die Saskia en Dirk goed lag. 

“Immotheker Finotheker is niet: verkopen om te verkopen. Ze staan je effectief bij. Maar de beslissing blijft in jouw handen.”

De hele portfolio aan verzekeringen

Na de lening kwamen de verzekeringen aan de beurt. Schuldsaldo, woonpolis, familiale, autoverzekering, … De hele portfolio werd onder de loep genomen. 

Veranderen van verzekeraar, waarom niet. Velen doen dat zelfs om het jaar. Kijk, als je elk jaar meer betaalt, dan verwacht ik wel eens een beter voorstel. Is dat naïef? Maar als je zelf het heft niet in handen neemt over verzekeringen, gebeurt er meestal niets. Immotheker Finotheker zocht en vond betere oplossingen voor ons. Alweer, in functie van wat wij belangrijk vinden. 

Soms is een dekking niet per se nodig, omdat het risico zo klein is - of de vergoeding in verhouding laag. “Heb je dat echt nodig?” is een vraag die we bij Immotheker Finotheker meer dan een keer gehoord hebben.

Sindsdien raden ze Immotheker Finotheker vaak aan bij vrienden en bekenden. En er is al een volgende afspraak in de maak: 

Dit is zo’n positieve ervaring dat we binnen drie jaar opnieuw zullen bekijken of we kunnen optimaliseren. Een oefening die we vanaf nu geregeld willen doen.

New call-to-action